هدفدار باش تا کامروا شوي
هدفدار باش تا کامروا شوي
هدفدار باش تا کامروا شوي
نويسنده:دکتر رضا کياسالار
هدفگذاري؛ شرط لازم براي کسب موفقيت
هدف به زندگي جهت ميدهد و آن را از روزمرگي و بطالت خارج ميکند. وقتي هدفي داريد، روي فعاليتهايي که منجر به کسب آن هدف ميشود، تمرکز ميکنيد و فعاليتهاي غيرمرتبط و مزاحم را کنار ميزنيد. بيشتر کار ميکنيد و کمتر نااميد ميشويد. در مقابل، آنهايي که هدفي ندارند، زندگيشان چندان رضايتبخش و مولد نيست. تحقيقات نشان داده که هدفگذاري باعث افزايش بهرهوري ميشود اما هدفگذاري يعني چه؟ هدفگذاري فرآيندي است که شما طي آن براي خودتان اهدافي شخصي تعيين ميکنيد. اهدافي که قابلسنجش و البته چالشي هستند. چرا چالشي؟ چون اگر اهدافتان دمدستي و آسان باشند، عملکرد شما را چندان تغيير نميدهند. اگر مصمم هستيد که براي خودتان هدفگذاري کنيد، بد نيست در اين شش گام، متن را همراهي کنيد:
گام اول: چند حوزه مختلف براي موفقيت خود انتخاب کنيد
گام دوم: اهدافتان واضح باشد
• خاص (Specific): هدف بايد به نحوي بيان شود که واضح، دقيق و خاص باشد. هدف مبهم به درد نميخورد.
• قابلسنجش (Measurable): هدف بايد قابلسنجش باشد يعني بايد بتوانيد بسنجيد که تا چه اندازه به هدف خود نزديک شدهايد.
• دستيافتني (Attainable): هدف بايد دستيافتني باشد چون اگر غيرممکن باشد، خيلي زود دلسرد ميشويد و خود را کنار ميکشيد. در عين حال، هدفتان بايد چالشي باشد. تمرکز روي اين چالش، به شما انگيزه ميدهد.
• واقعبينانه/ ارضاکننده (Realistic/ Rewarding): هدفتان بايد هدفي واقعبينانه باشد و تحقق آن مفهومي در پي داشته باشد. مثلا يادگرفتن زبان فرانسوي به صرف اينکه شما به اين زبان علاقهمنديد، راه به جايي نميبرد مگر اينکه تسلط به زبان فرانسه بتواند تاثير بارزي در سبک زندگي و وضعيت آينده شما داشته باشد.
• مبتني بر زمان (Time-based): لازم است که براي رسيدن به هدف خود يک جدول زماني داشته باشيد و يک ضربالاجل براي آن در نظر بگيريد وگرنه هرگز روز پايان را نخواهيد ديد.
اگر حروف انگليسي ابتداي اين 5 مورد را در کنار هم قرار بدهيد، واژه SMART (هوشمند، هوشمندانه) را خواهيد داشت. به دو نمونه از يک هدف هوشمندانه توجه کنيد:
1) من ميخواهم تا آخر امسال در بين 10 درصد از برترين فروشندگان شرکت قرار بگيرم.
2) من هر سال 20 درصد به درآمد خود اضافه خواهم کرد.
گام سوم: اهداف خود را بنويسيد
گام چهارم: برنامه خود را مکتوب کنيد
گام پنجم: اهداف خود را هميشه در ذهن داشته باشيد
هر شب قبل از خواب به خودتان يادآوري کنيد که امروز براي نزديکتر شدن به هدف چه کاري انجام دادهايد. در خيال خود مجسم کنيد که وقتي به هدف ميرسيد چه حس خوبي خواهيد داشت. نتيجه نهايي کار خود را در ذهن به تصوير بکشيد و با همان تصوير ذهني به خواب برويد.
اصل «خواستن، توانستن است» را به خاطر داشته باشيد. آنچه فکرش را ميکنيد همان چيزي است که در آينده نصيبتان خواهد شد.
گام ششم: براي هدف خود، هر روز «يک کاري» انجام بدهيد
منبع: http://www.salamat.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}